31 de maig, 2008

Comiat

Bé, durant aquests últimes mesos el bloc ha estat tot un repte. En el primer moment que ens van proposar fer-lo, vaig pensar que no anava amb mi i que no sabria què posar ni com posar-ho. A mesura que vaig anar fent les diverses entrades em va agradar la idea i vaig intentar reflexionar i buscar més informació sobre tot el que penjava.
Com a conclusió de tot el que he fet, penso que el bloc és una bona eina de treball i una proposta enriquidora.

Jclic

Durant les últimes sessions cada grup ha presentat el seu jclic. A part de crear el jclic amb el programa corresponent s'havia de penjar en un espai web on també s'havia d'incloure els objectius, dades sobre els creadors, a qui va dirigit, documentació associada...

25 de maig, 2008

Nous enllaços

Tal com vaig comentar en un article anterior, he fet una recerca de les pàgines web de referència en l'ambit de l'educació i les TIC. Seguint el mateix procediment que ja havia detallat, he inclòs un nou apartat a la columna esquerra anomenat "Altres enllaços".

Entre els enllaços que hi he afegit podeu trobar la Xarxa Telemàtica de Catalunya (XTEC), el ButlleTIC, el portal Edu365.cat, la web del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la web de la llei catalana d'educació (aprovada després del mediàtic Pacte Nacional per a l'Educació) i el portal Edu3.cat de vídeos educatius entre altres que aniré afegint de mica en mica.

24 de maig, 2008

Etiquetes de comentaris

Com podreu veure, he afegit una nova funcionalitat al bloc que crec que us farà més fàcil la cerca dels articles. Es tracta de les etiquetes de comentaris que s'utilitzen per classificar els post segons la seva temàtica. M'he adonat que dins el bloc he anat introduint textos que es poden englobar sota diferents epígrafs i m'ha semblat que ara és un bon moment per etiquetar-los.

Concretament, les categories que he creat són:
  • TIC a l'escola que es refereix a diferents experiències de l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicacó a l'aula amb finalitats educatives.
  • Eines que són els articles on es parla de programari i d'utilitats específiques.
  • Webs interessants és l'epígraf sota el que s'agrupen els comentaris sobre diferents pàgines web i blocs que he anat trobant relacionades amb l'ensenyament.
  • Pràctiques és l'etiqueta que agrupa les diferents pràctiques obligatòries que he anat fent.
  • Configuració fa referència a tots els aspectes relacionats amb la gestió d'aquest espai.

El procediment per etiquetar els articles és ben senzill. Després d'escriure el text, hem d'omplir el camp "Etiquetes de comentaris per a aquest missatge" amb la paraula clau que li vulguem donar. És interessant pensar-se unes quantes paraules que puguin agrupar els diferents continguts.

Com veureu, aquest post l'he etiquetat com a Configuració.

19 de maig, 2008

Exposició: Webquest i caceres del tresor

Per treballar aquest tema les companyes ens proposaven que fèssim una cacera del tresor buscant informació sobre les webquest. Es tracta d'una metodologia de recerca orientada on gairebé tots els recursos usats provenen d'internet que fomenta el treball en equip i l'autonomia de l'alumnat. Aquesta tècnica és usada cada cop per més professors com a recurs didàctic ja que permeten desenvolupar les habilitats en la cerca i selecció de la informació. Per dur a terme una WebQuest és necessari crear una pàgina web. Podem trobar vàries experiències itneressants sobre diferents temàtiques com el cicle de l'aigua o en l'àmbit de la literatura.

Una modalitat més senzilla és la Cacera del tresor que consisteix en un seguit de preguntes i una llista d'adreces de pàgines web d¡on se'n poden extreure o inferir les respostes. Al final d'aquesta mena d'activitats s'hi sol incloure una gran pregunta final que requereix que l'alumnat integri els coneixements que han adquirit al larg del procés. Les caceres poden fer-se sobre qualsevol temàtica com ara els símbols de Catalunya o les mascotes. També podeu consultar aquest article de Jordi Adell amb molts exemples més.

Exposició: Cmap Tools

El dimecres dia 14 de maig va ser el torn de l'explicació del programa Cmap Tools. Aquest programa sereveix per fer esquemes. Les companyes ens van passar un vídeo que explicava pas per pas com utilitzar el programa i totes les utilitats que tenia. Després d'això, ens van passar un escrit i, utilitzant el programa Cmap Tools, n'havíem de fer un esquema amb les parts bàsiques. Crec que és un programa molt útil per fer resums o mapes conceptuals perquè és molt fàcil d'usar.

Es tracta d'un programari creat per l'IHMC (Institute for Human and Machine Cognition). Concretament, el programa permet construir mapes conceptuals, navegar entre ells i compartir-los. També inclou varis moldes (o plantilles) de mapes conceptuals.


A la xarxa podem trobar-hi exemples d'esquemes realitzats amb aquest programa sobre temes diversos com la classificació dels animals, o l'explicació dels gràfics.

14 de maig, 2008

Exposició: Pàgina web www.xtec.cat



En la última sessió de NTAE els components del meu grup i jo, vam donar a conèixer a les nostres companyes la pàgina web xtec. Vam començar la classe, proposant una sèrie de preguntes perquè les companyes trobessin solució a la pàgina de la XTEC.cat. Amb aquestes preguntes intentàvem que poguessin veure la quantitat de recursos i oportunitats que ens dóna aquesta pàgina.


Vam continuar la sessió mostrant un vídeo, on sortia una professora que explicava la importància d'utilitzar aquesta pàgina perquè ofereix molts recursos al professorat, proporciona un compte de correu electrònic, informa de les últimes novetats, pots conèixer les activitats que duen a terme altres escoles...


Després del vídeo vam continuar fent propostes de recerca. Finalment, vam animar a les companyes perquè realitzessin un esquema de la pàgina i el pengessin a la carpeta compartida del fòrum.


Com a conclusió dir que la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és un recurs que tots els professors s'haurien d'acostumar a utilitzar perquè ofereix moltes possibilitats.

12 de maig, 2008

La coeducació i les TIC

Encara no he parlat mai de la coeducació, la pràctica que promou una educació que potenciï la igualtat real d'oportunitats i l'eliminació de tota discriminació per raó de sexe així com integrar la perspectiva de gènere als continguts d'aprenentatge.

En aquest sentit, les noves tecnologies ens ofereixen també una nova oportuntiat per difondre les experiències en aquest àmbit que s'efectuen arreu del món. Un exemple seria el bloc de l'IES Cambrils dedicat integrament a la coeducació. A la web Edu3.cat, on podem trobar vídeos educatius i exemples d'experiències a les escoles, hi podem trobar diversos vídeos sobre la coeducació a l'escola. M'han semblat especialment interessants les experiències en l'etapa d'educació infantil com la del CEIP Ginesta de Matadepera. Altres recursos interessants els podem trobar a Gender Loops, una pàgina web que ofereix eines recursos i estratègies per incorporar la perspectiva de gènere a l'educació infantil.

Tot plegat, em sembla una bona oportunitat per començar a entrar en el món de la coeducació per arribar a portar-la a la pràctica des de les aules.

09 de maig, 2008

Exposició: JClic


Dijous va ser el torn de l'explicació del programa jClic. El primer que vam fer va ser mirar un vídeo on sortia una mestra d'una escola de Barcelona que utlilitzava aquest recurs en la seva aula. La mestra també explicava que ella mateixa creava jclic per als infants. Una cosa molt interessant que deia la mestra era que, com que treballa en una escola amb molta immigració, penjava els jclic a la web de l'escola i quan els seus alumnes marxaven durant un temps al seu país podien continuar aprenent amb aquest mètode; així els infants no es desconectaven del tot de l'escola.



Després del vídeo, ens van ensenyar, pas per pas, a fer una sopa de lletres amb el programa jclic author. També vam entrar en una pàgina web, on trobàvem els jclic classificats per àrees i cursos, perquè els infants puguessin fer-los des de qualsevol lloc. Com a exemple, a la imatge superior podem veure una captura de pantalla de l'ús de JClic per fer un puzle.


JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma Java (eina de programació que serveix per crear aplicacions informàtiques). Allò interessant de JClic és que és una aplicació de programari lliure que funciona en diversos entorns operatius.


07 de maig, 2008

Exposició: pàgina web www.edu365.cat

Avui ha estat el torn de l'explicació de la web edu365. Les companyes ens han fet buscar diferents coses amb l'objectiu que coneguèssim la seva estructura i ens adonèssim del ventall tan ampli de possibilitats que ens ofereix aquesta pàgina. Després de buscar per la web i que veiéssim tots els recursos que hi podem trobar, ens han animat a escriure en una wiki una definició del que crèiem que era edu365.


Crec que han fet una dinàmica molt agradable, fent-nos buscar per conèixer els continguts del web. La idea d'escriure la definició en una wiki m'ha semblat molt bona, ja que és un recurs que hem après a utilitzar en l'assignatura de NTAE.

Per acabar la classe, ens han comentat que penjaram un petit esquema de la pàgina perquè quan en futures ocasions necessitem utilitzar-la, ens sigui més fàcil i còmode trobar les possibilitats que ens ofereix.

L'edu365.cat és el servei d'Internet que el Departament d'Educació, a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, posa a disposició de tot l'alumnat de Catalunya, les seves famílies i l'escola en general. L'òliba és l'animal identificatiu del projecte perquè Atena, la deesa grega de la saviesa i la intel·ligència, apareix sovint representada amb una òliba a l'espatlla. Tal com s'exposa a la presentació del web, les eines telemàtiques eliminen les distàncies geogràfiques entre els alumnes que poden relacionar-se amb nois i noies de tot el món i enriqueixen el seu coneixement d'altres realitats socials i culturals. També poden cooperar amb altres escoles, una pràctica que potencia el treball en equip i estimula l'aprenentatge de llengües.

L'apartat de la web dedicat a l'educació infantil és molt visual i atractiva. Conté vàries utilitats com els jocs, recursos per pintar i dibuixar, música, vídeos, materials per conèixer el cos humà, per llegir i escriure, una iniciació a les matemàtiques, coneixement de l'entorn i els contes del Tom i la Laia.

06 de maig, 2008

Exposició: Les Pissarres Digitals Interactives (PDi)


Avui ha estat el primer dia d'exposicions de diferents temes relacionats amb l'educació i les noves tecnologies. Ha estat el torn de les pissarres digitals. L'explicació que han fet les companyes ha estat molt entenedora i dinàmica. Ens han fet jugar, buscar pàgines web, veure vídeos... i a partir d'aquestes experiències, anaven explicant el seu funcionament. També han passat un vídeo sobre una escola que utilitzava la PDi a educació infatil i era molt interssant i atractiu per als alumnes. En el vídeo es veia com els alumnes sortien un per un a la pissarra i llegien paraules o escrivien (com a la fotografia).

Crec que és un recurs molt interessant per tenir a l'aula d'infantil; això no vol dir que cada dia hàgim d'utilitzar aquesta pissarra, (com tampoc no utilizem sempre els mateixos recursos) però crec que es poden dur a terme dinàmiques molt interessants.

En l'exposició també ens han explicat que aquestes pissarres tenen uns programes especials per aquestes i que els pots descarregar al teu ordinador personal. D'aquesta manera pots preparar activitats des d'un ordinador, a qualsevol lloc.

He estat buscant recursos relacionats amb el tema hi he trobat una notícia que parla de la introducció de les pissarres digitals a les escoles de Sant Vicenç dels Horts. També m'agradaria destacar el bloc anomenat Pissarra Digital que conté un recull interessant d'experiències, materials i recursos.


Blocs interessants

Un altre bloc interessant que he trobat, és el del CEIP Sant Marc. Aquesta escola disposa d'un bloc general i a partir d'aquest, trobem enllaços a les diferents línies blocs de què disposa l'escola: educació infantil, educació física, cicle inicial, cicle mitjà...

Em sembla interessant que l'escola tingui un bloc i el divideixi en diferents etapes; així el responsable o responsables de cada etapa poden actulitzar-lo. Aquesta actualització és interessant tan per les mestres, perquè poden fer una valoració de l'activitat duta a terme, com pels pares i mares, que només amb un clic del ratolí poden saber de primera mà i amb fotografies, el que fan els seus fills a l'escola.

Aquesta experiència també és important per d'altres escoles que s'estan plantejant crear un bloc i no saben com fer-ho. Veure les utilitats que altres escoles donen al bloc pot ser interessant per donar idees i tenir un punt de partida per crear el propi. També ho trobo interessant perquè altres mestres o escoles trobin experiències interessants i les puguin dur a terme en la seva escola.

01 de maig, 2008

Programari lliure


En una sessió de NTAE vam estar treballant el programari lliure. Per fer-ho haviem de llegir un document penjat a la web de l'assignatura. En el document s'explicava de manera molt clara què és el programari lliure, que implica que sigui lliure, els seus beneficis... Amb els aspectes més rellevants d'aquesta sessió, una companya ha penjat un llistat de paraules clau.



Per fer un petit resum diré que el programari és el programari que un cop obtingut pot ser utilitzat, copiat, estudiat, modificat i redistribuït lliurement. Els experts defineixen aquesta classe de progrmari com a tècnicament viable, econòmicament sostenible i socialment just.


La Free Software Foundation és una fundació en defensa del programari lliure impulsora del projecte GNU per a la creació d'un sistema operatiu lliure. Seogns els criteris establers per aquesta fundació, es pot considerar que un programa és lliure si permet aquests requisits:

  • Llibertat 0: La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit.

  • Llibertat 1: La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies. L'accés al codi font n'és un dels requisits.

  • Llibertat 2: La llibertat de redistribuir les còpies.

  • Llibertat 3: La llibertat de millorar el programa i redistribuir-lo amb les millores realitzades.

Els usos que en el món educatiu es poden fer del programari lliure són força diversos. Softcatalà els proporciona una llista d'articles interessants sobre el tema. Algunes dels articles responen preguntes com ara per què les escoles han d'usar exclusivament programari lliure? o alguns exemples de processos de migració al programari lliure.


Blocs interessants

Buscant blocs interessants per la xarxa, he trobat un espai destinat als alumnes de tercer d'ESO d'una escola valenciana. Al bloc, el professor penja exercicis de repàs, propostes de treball, puzzles... Tot orientat a que els seus alumnes puguin aprofundir i repassar des de casa el que han treballat a l'aula.


Es tracta concretament de l'assignatura de biologia de 3r curs de l'ESO. És interessant veure com s'amplien els continguts curriculars a través de pàgines web, vídeos del Youtube o altres recursos que l'alumnat relaciona amb el seu temps d'oci. Utilitzant entorns que els estudiants ja coneixen com el Youtube es fa interessant de veure com se'ls descobreix aquesta aplicació amb finalitats educatives.

28 d’abril, 2008

ButlleTIC

En la pàgina web http://www.xtec.cat/ trobem un ButlleTic. Aquest servei és una publicació periòdica del Servei de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquest butlletí intenta informar i orientar als docents sobre recursos didàctics que poden trobar a la xarxa.

Un exemple de notícies-propostes que podem trobar en aquest butlletí és la EuropScience Open Forum (ESOF) que té coma objectiu crear una plataforma al debat i la comunicació científica europea i internacional.
Una altra proposta seria la Trobada d'educadors blocaires que té coma objectiu fer uan reflexió basada en les propostes positives, personals i creatives sobre l'educació que volem d'aqui 10 anys. Aquesta trobada de blocaires es fa a propòsit del 10è aniversari de Lacent .
L'Equip LaceNet és una associació de professionals de l'ensenyament de la comarca del Bages, interessats per l'ús educatiu de la telemàtica.
Aquest equip ofereix projectes telemàtics als centres educatius. Cada projecte està dissenyat per a una etapa educativa concreta i integrat en el currículum d'aquesta, de manera que el fet de seguir-lo no suposi una feina afegida al treball escolar habitual.

26 d’abril, 2008

Tercera pràctica obligatòria: Jclic

Les dues últimes sessions de classe les hem dedicat a aprendre a fer un jclic. Un jclic és un programa que nosaltres destinem als més menuts, on hi podem trobar sopes de lletres, relació paraula-dibuix, trencaclosques...


Per fer un jclic el primer que cal tenir és jclicauthor, disposa d'un vental molt gran d'activitats que tu mateix pots crear. Tot seguit escolleixes l'activitat que desitges fer i vas seguin tots els passos.


Una vegada creat, ens vam proposar penjar el jclic a una pàgina web. Llavors, necessitavem un proveïdor que ens donés la possibilitat de crear una pàgina web ho vam fer a trabés de la pàgina web http://pages.google.com/ .
Un cop vam tenir el nostre propi espai web, vam decidir que fariem activitats relacionades amb les fruites; per fer-ho vam buscar diferents imatges de fruites i les vam adaptar al tamany que voliem amb el programa gimp.


Quan ja hem fet les activitats i les hem guardat, a la carpeta que haviem creat, trobem un arxiu ZIP que no podem obrir. El que hem de fer és anar al programa jclic author i crear una pàgina web amb les nostres activitats. Una vegada fet això trobem en la carpeta creada la pàgina web on ens hem de dirigir per visulitzar la nostra activitat.
Podeu veure l'activitat a l'adreça següent: http://martabailac.googlepages.com/activitat

24 d’abril, 2008

Projecte Aulastic

A la revista mensual Cuadernos de pedagogía del mes d'abril (núm. 378), hi ha una article molt interessant sobre un projecte que duen a terme en l'escola San Félix, de Candás (Asturies). Aquest projecte consisteix en utilitzar i integrar de forma habitual a l'aula les noves tecnologies i utilitzar tots els recursos que ens ofereixen.

A tall d'exemple, una de les innovacions que introdueix aquest projecte anomenat AulasTIC és que a les aules del centre s'utilitzen de forma habitual les tabletpc. Una dinàmica de classe seria, per exemple, buscar informació sobre un tema en concret i mitjançant les tabletpc crear presentacions i mostar-les als companys amb l'ajuda d'un projector. La resta de companys, prenen notes sobre l'explicació i després avaluen a l'alumne conjuntament amb el professor. Quan el professor demana un treball als alumnes, aquests li envien (una vegada acabat) via correu electrònic; el professor els retorna el treball amb les correccions pertinents.

Els alumnes d'aquesta escola també disposen d'un bloc personal (es mostren a la imatge) on fan comentaris sobre el treball realitzat a l'aula i també poden escriure comentaris i opinions al bloc de l'assignatura.


Els professors d'aquesta escola opinen: "Los recursos no lo son todo. Si no emprende un cambio metodológico, se corre el riesgo de usar nuevas tecnologías para hacer viejas didácticas. "

Després de llegir aquest article m'he quedat impressionada; amb una mica d'esforç i ganes de canviar les coses i apostar per una escola integrada en la societat i en les noves tecnologies, els alumnes poden gaudir d'un ensenyament integrat en la nova societat en que ens trobem.

20 d’abril, 2008

Els joves i les TIC

A la pàgina de la XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) he trobat informació sobre una jornada molt interessant, on es faran debats entre joves i adults al voltant de l’ús de les tecnologies. En la Jornada TIC Joves, que se celebrarà el dia 22 d’abril a Cornellà, es platejaran les mateixes preguntes als dos grups convidats i després es compararan les respostes de dues generacions diferents. Les escoles convidades han reflexionat prèviament sobre tres blocs temàtics (el tecnològic, el social i el lingüístic).

El debat tecnològic girarà al voltant de la pregunta “quin nivell d’accés i grau de coneixement tenen els joves de les noves tecnologies?”. Especialment es parlarà del coneixement d’Internet 2.0, els blocs, Youtube... En el debat social es parlarà sobre quin és el caràcter socialitzador de les TIC, incidint en aplicacions com el Messenger o Second Life. Pel que fa a l’àmbit lingüístic es reflexionarà sobre l’ús de la llengua i el tipus d’escriptura en telèfons mòbils, xats, blocs, etc.

Considero que aquesta és una bona iniciativa per tal que joves i adults reflexionin sobre l'ús que fem de les noves tecnologies, el seu impacte en les nostres vides i en l'ús que fem de la llengua. Així mateix, la pàgina web de la Jornada inclou enllaços a recursos molt interessants tals com un estudi sobre l'impacte de les noves teconologies en la vida dels i les joves. He trobat d'especial interès, un dels apartats d'aquest estudi que reflexiona sobre l'ús de les noves tecnologies en el procés de l'ensenyament remarcant les oportunitats que oefereix però també algunes amenaces tals com el distanciament entre professorat i alumnat.

13 d’abril, 2008

Configuració del bloc

Avui he inclòs alguns enllaços dels blocs de les companyes de classe. D'aquesta manera, podré anar seguint més fàcilment les seves actualitzacions al mateix temps que vaig fent el seguiment del meu propi bloc.

En primer lloc he anat a la pestanya "Elements de pàgina" de l'apartat "Format". Aquí he introduit un nou apartat del bloc al lateral esquerra de la pàgina web. El sistema dóna vàries opcions segons el tipus d'apartat que es vulgui incloure i jo he escollit "llistat d'enllaços". He hagut de crear un apartat específic d'enllaços titulat "Altres Blocs". He anat introduint el nom de les companyes i la url del seu bloc un per un i he desat els canvis.

El resultat el podeu veure al lateral esquerre de la pàgina web, sota l'apartat "Quant a mi". Com podreu observar, el llistat d'enllaços està ordenat alfabèticament. De mica en mica, hi aniré afegint els blocs de la resta de companyes.

Ara que he aprés les possiblitats que ofereix l'administrador del bloc, aniré recopilant altres blocs i webs que em semblin interessants i les agruparé en un nou apartat d'enllaços, per diferenciar-lo del que acabo de crear.

10 d’abril, 2008

L'ordinador a l'aula

Poc a poc es van introduint les noves tecnologies als més petits. Com heu pogut llegir en una entrada anterior, en l'escola on faig pràctiques (CEIP Poeta Foix) els alumnes assiteixen setmanalment a l'aula d'informàtica per fer una presa de contacte amb l'ordinador.

Des de fa pocs dies també s'ha introduit l'ordinador a l'aula. Aquest ha estat introduit com un racó de joc dins de l'aula de P3. Personalment, em sembla una bona manera d'integrar les noves tecnologies a la vida quotidiana dels nens i les nenes. El fet que sigui present com un element més, farà que els infants s'hi acostin amb naturalitat i en gaudeixin i aprenguin al mateix temps.

*Aquest article conté hipervíncles o enllaços a altres pàgines web. Per introduir-los, he utilitzat la icona "link" de la barra d'eines i hi he copiat l'adreça url del web que volia enllaçar. Com podreu comprovar, he usat dues tipologies d'enllaç: el primer és un enllaç intern fet a un article d'aquest mateix bloc. El segon, és un enllaç extern a una altra pàgina web.

08 d’abril, 2008

Segona pràctica obligatòria:Com penjar el vídeo al bloc

Per penjar el vídeo al bloc el primer que hem fet és crear un compte de youtube. Després d’això youtube t’envia un correu per verificar. Una vegada verificat, hem escollit l’opció “subir vídeo” , em esperat uns minuts i el vídeo s’ha carregat a la pàgina web de youtube. Després quan et verifica que el vídeo ha estat pujat correctament et diu el codi embed necessari per poder-lo penjar al bloc. He entrat al meu bloc i he triat la pestanya “modificar html” i he enganxat el codi. Tries l’opció “publicar missatge” i el vídeo ja està penjat al bloc.

Edició de vídeos

Durant els dies 1, 2, 3 i 4 d’abril hem estat treballant l’edició de vídeos. Per fer-ho, cada grup ha creat un vídeo. Les components del meu grup i jo, em fet uns ninotets amb plastilina i ens hem inventat una història. Hem gravat tres vegades el vídeo per després, poder escollir l'escena que ens havia quedat millor. Quan ja teníem tots els vídeos gravats, hem anat a l’aula d’audiovisuals i hem treballat amb el programa Studio.

1.El primer que hem fet és crear una carpeta per guardar tot el que anàvem fent.

2.Després d'això hem capturat tots els vídeos que teniem i els hem guardar a l'ordinador.

3. Tot seguit hem après a tallar seqüències per quedar-nos amb les que més ens agradaven.

4.A continuació hem escollit les cançons que crèiem més adients pel nostre vídeo i les hem afegit com a fons. Hem tallat els trossos de cançons sobrants. També hem augmentat el volum de la música segons convenia (quan en el vídeo paràvem, baixàvem el volum i quan no parlàvem el pujàvem).

5.Per últim hem insertat diferents transicions per crear un efecte de continuitat entre les diferents seqüències. Finalment hem insertat els crèdits del vídeo, és a dir, els noms de les creadores al final i el títol a l’inici.

30 de març, 2008

Importància de les noves tecnologies

A l’escola on estic fent pràctiques donen importància a les noves tecnologies. Al curs de P3, comencen a fer un primer contacte amb els ordinadors durant mitja hora a la setmana. En aquestes sessions, els infants aprenen a controlar el ratolí fent trencaclosques i altres jocs.

17 de març, 2008

Primera pràctica obligatòria: GIMP

Per fer aquesta primera pràctica, primer he escollit la imatge. Quan ja la tenia triada l’he guardat a l’escriptori, després he obert el programa GIMP i he escollit l’opció archivo-abrir per importar la imatge que tenia desada. A continuació he seleccionat el panell d’opcions la herramienta de recorte, he anat sobre la imatge i he seleccionat un tros (la resta de la imatge no seleccionada queda més fosca) i he clicat dues vegades amb el ratolí. A continuació sobra una altra finestra amb el tros de la imatge retallada i l’he guardat a l’escriptori amb un nom diferent de la primera.
Reducció del tamany de la primera fotografia:
He fet una reducció i he canviat el format de bmp a jpg perquè ocupa menys. Per fer-ho he obert la fotografia original amb el programa Microsoft Office Picture Manager, he escollit l'opció imagen-cambiar tamaño. Llavors he triat l'opció web-pequeño (448x336px), després he comprimit la imatge escollint l'opció pàgina web
Aquest és el resultat:








01 de març, 2008

Aquí comença el Tic Tac

Avui començo aquest bloc que, com veureu al seu títol, està relacionat amb les tecnologies de la informació i la comunicació. El que el títol no diu, però, és que m'interessen les TIC en relació a l'educació.

Aquesta és la meva primera entrada (en aquest món li diuen post). De mica en mica aniré coneixent totes les opcions que m'ofereix el bloc i l'aniré personalitzant.