31 de maig, 2008
Comiat
25 de maig, 2008
Nous enllaços
24 de maig, 2008
Etiquetes de comentaris
Concretament, les categories que he creat són:
- TIC a l'escola que es refereix a diferents experiències de l'ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicacó a l'aula amb finalitats educatives.
- Eines que són els articles on es parla de programari i d'utilitats específiques.
- Webs interessants és l'epígraf sota el que s'agrupen els comentaris sobre diferents pàgines web i blocs que he anat trobant relacionades amb l'ensenyament.
- Pràctiques és l'etiqueta que agrupa les diferents pràctiques obligatòries que he anat fent.
- Configuració fa referència a tots els aspectes relacionats amb la gestió d'aquest espai.
El procediment per etiquetar els articles és ben senzill. Després d'escriure el text, hem d'omplir el camp "Etiquetes de comentaris per a aquest missatge" amb la paraula clau que li vulguem donar. És interessant pensar-se unes quantes paraules que puguin agrupar els diferents continguts.
Com veureu, aquest post l'he etiquetat com a Configuració.
19 de maig, 2008
Exposició: Webquest i caceres del tresor
Una modalitat més senzilla és la Cacera del tresor que consisteix en un seguit de preguntes i una llista d'adreces de pàgines web d¡on se'n poden extreure o inferir les respostes. Al final d'aquesta mena d'activitats s'hi sol incloure una gran pregunta final que requereix que l'alumnat integri els coneixements que han adquirit al larg del procés. Les caceres poden fer-se sobre qualsevol temàtica com ara els símbols de Catalunya o les mascotes. També podeu consultar aquest article de Jordi Adell amb molts exemples més.
Exposició: Cmap Tools
A la xarxa podem trobar-hi exemples d'esquemes realitzats amb aquest programa sobre temes diversos com la classificació dels animals, o l'explicació dels gràfics.
14 de maig, 2008
Exposició: Pàgina web www.xtec.cat

Vam continuar la sessió mostrant un vídeo, on sortia una professora que explicava la importància d'utilitzar aquesta pàgina perquè ofereix molts recursos al professorat, proporciona un compte de correu electrònic, informa de les últimes novetats, pots conèixer les activitats que duen a terme altres escoles...
Després del vídeo vam continuar fent propostes de recerca. Finalment, vam animar a les companyes perquè realitzessin un esquema de la pàgina i el pengessin a la carpeta compartida del fòrum.
Com a conclusió dir que la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és un recurs que tots els professors s'haurien d'acostumar a utilitzar perquè ofereix moltes possibilitats.
12 de maig, 2008
La coeducació i les TIC
09 de maig, 2008
Exposició: JClic


JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma Java (eina de programació que serveix per crear aplicacions informàtiques). Allò interessant de JClic és que és una aplicació de programari lliure que funciona en diversos entorns operatius.
07 de maig, 2008
Exposició: pàgina web www.edu365.cat
Crec que han fet una dinàmica molt agradable, fent-nos buscar per conèixer els continguts del web. La idea d'escriure la definició en una wiki m'ha semblat molt bona, ja que és un recurs que hem après a utilitzar en l'assignatura de NTAE.
Per acabar la classe, ens han comentat que penjaram un petit esquema de la pàgina perquè quan en futures ocasions necessitem utilitzar-la, ens sigui més fàcil i còmode trobar les possibilitats que ens ofereix.
L'edu365.cat és el servei d'Internet que el Departament d'Educació, a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, posa a disposició de tot l'alumnat de Catalunya, les seves famílies i l'escola en general. L'òliba és l'animal identificatiu del projecte perquè Atena, la deesa grega de la saviesa i la intel·ligència, apareix sovint representada amb una òliba a l'espatlla. Tal com s'exposa a la presentació del web, les eines telemàtiques eliminen les distàncies geogràfiques entre els alumnes que poden relacionar-se amb nois i noies de tot el món i enriqueixen el seu coneixement d'altres realitats socials i culturals. També poden cooperar amb altres escoles, una pràctica que potencia el treball en equip i estimula l'aprenentatge de llengües.
L'apartat de la web dedicat a l'educació infantil és molt visual i atractiva. Conté vàries utilitats com els jocs, recursos per pintar i dibuixar, música, vídeos, materials per conèixer el cos humà, per llegir i escriure, una iniciació a les matemàtiques, coneixement de l'entorn i els contes del Tom i la Laia.
06 de maig, 2008
Exposició: Les Pissarres Digitals Interactives (PDi)

He estat buscant recursos relacionats amb el tema hi he trobat una notícia que parla de la introducció de les pissarres digitals a les escoles de Sant Vicenç dels Horts. També m'agradaria destacar el bloc anomenat Pissarra Digital que conté un recull interessant d'experiències, materials i recursos.
Blocs interessants
01 de maig, 2008
Programari lliure

- Llibertat 0: La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit.
- Llibertat 1: La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies. L'accés al codi font n'és un dels requisits.
- Llibertat 2: La llibertat de redistribuir les còpies.
- Llibertat 3: La llibertat de millorar el programa i redistribuir-lo amb les millores realitzades.
Els usos que en el món educatiu es poden fer del programari lliure són força diversos. Softcatalà els proporciona una llista d'articles interessants sobre el tema. Algunes dels articles responen preguntes com ara per què les escoles han d'usar exclusivament programari lliure? o alguns exemples de processos de migració al programari lliure.
Blocs interessants
